Good place but poor service & hotel maintenance. saya dah booking kat agoda. Namun, tidak semua orang selesa melihat atau mendengar kisah-kisah seram tetapi kali ini kami mahu sajikan istimewa kepada anda yang meminati kisah seram yang berkaitan hotel di Malaysia. Please DO NOT trust the PHOTOS ON THE WEBSITE!!! Liputan6.com, Jakarta - Kota Batu di Jawa Timur terletak 90 kilometer di sebelah barat daya Surabaya, atau 15 kilometer sebelah barat laut Malang. Unfortunately, i've got no photographs, BUT if you're planning to go there, please read the reviews, and see the photos uploaded by the others, and you'll know what i mean!The swimming pool... has potential to be a nice one BUT unfortunately, the staff allows ANYONE wearing ANYTHING to get into the pool!! Room was okay, but a bit run down. Salam. Review tags are currently only available for English language reviews. This is by far the WORST hotel i've EVER stayed in, considering the price i paid! EVERYTHING is so run down, and yucky. Setidaknya satu dari 5 orang rakan anda pasti ada cerita seram masing – masing yang nak dikongsikan bila sebut tentang ‘hotel berhantu’. Ni bukan cerita filem atau kisah dari mulut ke mulut ok tapi kejadian ni berlaku kat aku sendiri. Sy punya kampung dekat port dickson,nenek saya ada cite sebelum pembinaan hotel ini sebenarnya adala tapak perkuburan Islam lme.. maaf saya nak tanya ? Seperti yang saya janjikan, saya akan ceritakan tentang kisah2 misteri yang diviralkan oleh sape pun tak tau di google berkenaan hantu2 yang berkeliaran di Mayangsari Port Dickson. This is by far the WORST hotel i've EVER stayed in, considering the price i paid! BUT this time, i wasn't. Prices are the average nightly price provided by our partners and may not include all taxes and fees. jadi tanpa kerjasama owner setiap unit, Pihak mengurusan mayangsari pun gagal menguruskan hotel tersebut ketika itu. Kali ini kami ingin kongsikan cerita beberapa siri seram berlaku di lapangan terbang Kuala Lumpur (KLIA). It compensates for whatever else that it may lack as per the high taste requirement of some people (I guess typical Malaysians are like that, nak bagus, nak ada kualiti, nak tip top tapi nak murah!). Tapi dah tak jual kepada orang2 persendirian lagi dah sebab tak nak jadi macam bangunan lagi satu tu. awak pun JO jugak ke? Lanskap dia memang sangat menarik berkonsepkan bali. The toilets are filthy, in fact the whole room was filthy, especially the corners. Dulu mayangsari ni pemilik asalnya seorang jutawan indonesia. BUT this time, i wasn't. It has not been upkeep and maintained properly. Tapi dengan kisah viral yang mcm2, tak mungkin diorang setuju nak invest pulak kan? Kisah-kisah itu telah diambil dari Twitter Zammir. Dear Dtunteja, Thank you for your compliments and indeed it’s our policy to serve our guest the very best. Also saw some kids, right after their breakfast, wash their hands in the POOL!! Do they mean they don't want their staff going into the rooms? Which makes the place FILTHY!!!!! Comments such as yours will definitely motivate our team to maintain and even go the extra miles for all of our guests.Finally, we are honored & enthusiast to serve you again in your next trip to Corus Paradise resort Port Dickson. sebab tempat  tu cantik, strategik, masa saya masuk bangunan lama tu saje nak tengok2. Waktu tu mmg hotel ni kira gah n cantik. horrendous breakfastf. dirty and wet hotele. 594 Ulasan untuk Corus Paradise Dickson | Booking.com Lihat 594 ulasan sebenar daripada tetamu sebenar Corus Paradise Resort Port Dickson di Port Dickson, yang mendapat skor 6.3/10 oleh pelanggan Booking.com. Holy cow! My check-in process was handled smoothly by a pleasant and warm reception officer. Please see our partners for more details. EVERYTHING is so run down, and yucky. Hi everyone! Kisah-kisah seram di hotel (Dalam dan Luar Negara) Author: ladyhermanas Show all posts Read mode. The lagoon is filthy, and the sand around it, sand fly heaven... We were viciously bitten all over by sand flies...More. Mar 14, 2015 #6 M. makcikcomei Active Member. dirty bathroomd. Saya agak, mungkin owner baru ni ada plan nak naikkan semuala tempat ni, nak buat penjenamaan semula sekali lagi selepas renovate agaknya. Tapi sumber penulisan tak tau dari mana, kisah Aben tu hanya dibaca dari sebaran copy paste. Professional photography and editing can go a long way in making the ugly look pretty. The website shows 2 queen beds per room, but only 1 was provided. It is packed, but that's not my complain. sekarang ni yang beroperasi hanya bangunan baru, itupun cuma 3 tingkat je. Lobby dia memang 5 star deco. Kebetulan kawan baik duduk area situ. It was a wonderful stay & great ambience there!! Dah tentulah owner2 unit tu semua tunggu masa je nak tuntut ganti rugi memandangkan diorang pun dah rugi beli unit kat situ, lepas tu viral berhantu pulak, tak boleh nak buat sale. AND NO CHILDREN IN THE ADULT POOL!! Rest assured we will continuously improvise on areas highlighted as we are committed in delivering our guest expectation. That has got to speak very loudly! Dan bila bangunan tinggal lama ni faham2 jelah, macam2 kisah la keluar dan menjadi bualan ramai termasuk la nampak cik ponti terbang la, nampak orang berenang malam2 la. It should be upgraded to sensor lock I should say...but i'm sure it may takes some time to upgrade it. Post time 9-3-2006 01:50 PM | Show all posts | Read mode. Moreover, there was a strange pillar in the middle of our room (also yucky corners). Jika sebelum ni kita selalu dengar kisah seram yang terjadi di hotel, rumah, jalan lama dan banyak lagi. Yela hotel baru.. mana ad kes mistik lg waktu tu. Disitu ada lebih kurang 50% apartment adalah milik persendirian. Please DO NOT trust the PHOTOS ON THE WEBSITE!!! frankly the room is up to the standard but there is a minor thing that need to be improved such as the door lock. I was attended by, yet another warm and friendly waitress. Overall, i should say it wa a pleasant stay at Corus Paradise and keep up the good work!!! Kisahnya, salah satu cara pengurusan baru nak dapatkan dana untuk aktifkan hotel adalah dengan cara : Dan masalah bermula apabila owner2 yang beli apartment tidak mengaktifkan diri dari segi jualan, maka mereka menolak untuk membayar wang pengurusan seperti kebersihan bangunan, lift, api, air (sebab mereka tak guna unit tu kata mereka). Toilet door can't be locked. keluar masuk staff yang resign pun bukanlah sebab kene kacau hantu ke ape, tapi selalunye sebab dapat better offer, Mayangsari tak dapat bagi gaji tinggi, dana tak cukup, lagipun banyak lagi suite hotel lain yang kene maintain seperti di Dungun, Melaka, Cameron. The management should make it a rule for swimming attire, or at least swimming shorts! That even the average Malaysian find this hotel way below standard. agaknyelah. Dear Kevin,Thank you for bringing to our attention the problem you have encountered during your stay in the month of January. The hotel has a swimming pool. Kisah Benar Edisi Seram di hotel Kota Bharu. Beragam fasilitas wisata tersedia di Batu, termasuk tempat penginapan, mulai dari rumah warga yang disewakan, vila, hingga hotel … ( Log Out /  By the way, the key is a physical key which hotel guests can simply duplicate and return to the resort the next time and enter the room. The washroom was not that bad but still need some improvement. Takde sape pun tau hantu apa, sebab yang tukang sebarkan cerita di internet semua tulis yang kisah tu kawan kepada kawan dia yang alami, atau pakcik kepada jiran lama dia, atau ‘diri sendiri’ yang tulis tapi sumbernya tak tau dari mana, lalu kisah mistik mayangsari port dickson menjadi viral. then dh ptg skit ktorg g jln2 kt oistrich farm. Yuk simak aja kisahnya di sini. Reply. tak masuk tolong ketuk cari sampai jumpe parents budak tu? Bangunan yang berada dihujung kolam renang tu adalah bangunan lama. Ada banyak banget kisah horor di hotel. The swimming pool... has potential to be a nice one BUT unfortunately, the staff allows ANYONE wearing ANYTHING to get into the pool!! Cerita ni terjadi kat salah sebuah hotel di melaka. boleh tau x no bilik Ms Nisa? The server even took off their shoes outside the room before they enter. It was a wonderful stay & great ambience there!! And i'm usually satisfied with the places i stay at PD. Bandara terdekat adalah Bandara Sultan Abdul Aziz Shah, 30 km dari akomodasi. firstly i would like to congratulate the management and the team of Corus Paradise Resort for taking care the resort and making our trip in a pleasant stay recently. Diskus blk so sy cari hotel lain tgk2 paradise lagoon resort 1bedroom rm64. With no exaggeration, i saw at least two different parents allow their...I've been meaning to write this review for a long time, however, never go the chance. tacky business centerI saved the best for last. We were placed in #708 and it was horrible as the room was next to a generator, loud and noisy! Which makes the place FILTHY!!!!! Stayed during the New Year 2011, hotel was probably one of the best in PD 10 years ago looking from the decorations and design. Bila baca semua kisah seram kt page ni rasa best pulak nk submit cerite dari pengalaman sendiri semasa bertugas sebagai pramugari di syarikat penerbangan di dalam Malaysia. Lelaki India orang Singapura kerja di hotel di Singapura sebagai supervisor,ada affair dgn perempuan lain dan isteri dapat tahu.Kantoi!Malu.Dia pi check in di Grand Continental,JB bilik 2205, malam minum bir sikit kasi berani, dan terjun dari tingkap lalu tubuh hinggap di ledge di aras 5, kojol. ( Log Out /  Itu cerita tahun lepas, sebulan sebelum saya kembali bercuti ke Mayangsari, saya nampak iklan mereka jual semua perabot2 hotel bangunan lama. Lack of car parking though. Itu cerita pihak pengurusan tertinggi. Thank you. Minggu lepas saya ke Mayangsari borak2 dengan staff, mereka kata owner jual perabot semua sebab bangunan tu memang dah tak boleh buat apa2, mereka cuba boleh jaga luaran je supaya tak nampak buruk. The lifts are very slow and the staircase dark.We had breakfast and dinner at the Laguna Restaurant. Bangunan tu sekarang ni dah tak beroperasi lagi. Kali ni, kami nak kongsikan cerita beberapa siri seram. Satu malam 199 kalau tak silp. Perabot kayu jati asli yang mewah di bahagian reception. hotel ie sekrang terbengkalai kan ? Tapi laluan dah ditutup dengan zink2 so tak boleh masuk. so cerita2 dari internet masih belum ada kesahihannya. Ya saya JO. Bukan kata semua apartment persendirian di Corus Paradise/Paradise Lagoon buruk sebegini. Dear NesanKLFirstly, thank you for taking the time to give us the feedback regards to your stay with us in September 2010. On their website, you will see 4 grand blocks but when you get there, only 1 block is functional. ... jetski.. blk bilik aku smbg tdo sbb x cukup tdo. Fazril Raqib’s Airplane Birthday Theme #FazrilTurns2. The whole room is tiled like a public toilet... with the filthy corners, GOSH, it feels like you're living in a public toilet! Hiii, serem ‘kan? Their current rate for the cheapest room is RM$155++ This is outright ridiculous for the standard it serves.Like what most reviewers have said, the room isn't clean. They have a sauna but they said it's under construction. So, pengurusan baru ni pun buat satu lagi bangunan 10 tingkat di bahagian kiri kolam renang dan teruskan bisnes dengan modal minima. Its a total Con job!! I will indeed come back and hope to see all the same friendly staff again.SincerelyLina (seaside lover). Bangunan tulah yang diviralkan berhantu dan terdapat pelbagai gangguan. This is by far the WORST hotel i've EVER stayed in, considering the price i paid! takde nye nak tunggu sampai pagi kan? Dari situ bermula kisah2 hantu ni tersebar di internet. Professional photography and editing can go a long way in making the ugly look pretty. Please accept our sincere apology for the inconvenience caused during your stay and rest assure that we have taken the necessary remedial steps to improve our room condition and breakfast accordingly.It’s through constructive comments and observations such as those you have made that will enable us to continually monitor, improve and maintain our standards of guest care.Finally, we look forward for the opportunity to render our good services for your future stay with us. Boleh la masuk kalau gigih masuk celah2 kayu, tapi tak kose lah i hahaha…, dapat bayangkan zaman kegemilangan tempat ni satu masa dulu. Maut. Belajar PERCUMA Untuk Lepasan SPM & Graduan Menganggur. Kali ini Hipwee Travel mau tuliskan ulang kisah Memetwit @sammyaffandi di Twitter. Jual unit kepada orang yang berminat untuk menguruskan unit masing2. Ada banyak teror dari makhluk halus penunggu hotel kepadanya. Hotel Tugu ini di anggap angker karena memiliki bangunan yang bernuansa tradisonal dan memberikan kesan seram pada hotel ini. This review is the subjective opinion of a TripAdvisor member and not of TripAdvisor LLC, rudinvoon, Manager at Corus Paradise resort, responded to this review, This response is the subjective opinion of the management representative and not of TripAdvisor LLC. All the best! Hotel ni baru sgt buka waktu tu. Jual sendiri penginapan kepada walk in customer. But glad that when we called reception, we were given a room slightly down the corridor at #703. Batu merupakan salah satu destinasi wisata yang terkenal dengan keindahan alamnya. Pasangan paling suka lokasinya — mereka memberi nilai … Thread starter Tweety; Start date Mar 14, 2015; CG Sponsors. Good luck if you still wanna go there! No need for swim wear for the pool...Just jump in! PENGALAMAN SERAM DI SEBUAH HOTEL MELAKA 1/05/2015 02:13:00 PM suria lekatlekit 37 Comments. kalau berhantu elok tukar nama dari mayangsari kepada mayangmengurai….baru nama rare. satu unit berlampu atau ada orang ? 2. sampai sekarang pun di Bandung Indonesia ada nama hotel tu. Selepas hotel tutup, terbiar beberapa tahun, owner pun gigih jugak nak bangunkan semula tempat tu. Grand Continental JB tahun 2000. Breakfast was not bad compare to other hotel that we went previously but no doubt the choice of food is limited but the taste is up to the standard and it can still be improved! We appreciate your constructive comments on the hotel’s facilities which enable us to reinforce the quality of our products & service.For you info, remedial steps have been taken regards to the swimming attire policy, as well as improvised on our room condition and enhanced our breakfast accordingly. Breakfast was bad and we dont even bother to go down on the 2nd day. Terutama kisah gangguan di bilik 703 yang diviralkan ade sebuah keluarga yang penulisnya membahsakan dirinya Aben kene ganggu kat apartment tu. bangunan tu memang terbiar dan tak dijaga selama beberapa tahun. ( Log Out /  (Foto: booking.com) Di balik keindahan alam yang ditawarkan, resort ini ternyata menyimpan misteri yang menyeramkan. Nak robohkan tak boleh, nak jual tak boleh, nak renovate balik pun tak boleh semua 50% unit di bangunan tu adalah milik persendirian. Bercakap tentang makhluk halus, baru-baru ini seorang pengguna Twitter iaitu @nashrulmao telah berkongsi pengalamannya bersama keluarga 'diganggu' di sebuah hotel di Melaka Turut disertakan klip video yang dirakamkan ketika 'benda' itu menggangu mereka sekeluarga bermula jam 10:30 pm sehingga 2 am. setakat ni takdelah kisah viral kene kacau sampai kene cekik, kene goyang katil, kene gegar2 usik teruk2 pun. I … Its a total Con job!! tapi sape yang nampak ye kalau tempat tu dah ditutup? The swimming pool... has potential to be a nice one BUT unfortunately, the staff allows ANYONE wearing ANYTHING to get into the pool!! They do have water activities but the lagoon shown in the website is totally misrepresented. Katanya Aben tu dengar bunyi bukak pintu, bunyi bukak air, nampak makhluk putih perhatikan dia. pada malam 25 january 2020 saya lalu juga dan nampak unit yang sma berlampu tapi tiada orang, bila saya tanya kawan kawan ada nampak tak? Rooms... For the price you pay, you would expect AT LEAST clean rooms!! hehehe…, Pemandangan dari bilik penginapan saya, bangunan sebelah tu nampak biase je. In reality, the lagoon is a very disgusting area. Dear StarryDes,Thank you for taking the time to give us the feedback regards to your recent stay with us. Hantu apa? Corus Hotel Kuala Lumpur berjarak 400 meter dari Menara Kembar Petronas dan 2 km dari mal-mal di distrik Bukit Bintang. Professional photography and editing can go a long way in making the ugly look pretty. Ambil 2 bilik sbb fmily kami ramai dan harga promo. Rooms... For the price you pay, you would expect AT LEAST clean rooms!! I had a queen sized bed and 4 pillows all to myself!I had lunch at Dickson Coffee House and had roasted chicked rice. The steamed fist in the dinner was half-cooked and cold. Aqi says: June 25, 2018 . I am a hard person to please but when people are courteous to me, I return the same back to them. dieorang kata tak nampak,adakah ada sesuatu ataupun sememangnya memang ada orang duduk ? My family and I stayed here for 1 night because we had won a free night stay here. Dengan cerita2 hantu yang tak diketahui kebenaran tu pulak, lagi susah la nak dapat pelabur. Well, i strongly believe other hotels are the same where there must be lacked/faulty here and there. Lihat penginapan di lebih dari 85,000 destinasi. Hotels near (KUL) Kuala Lumpur Intl Airport, Hotels near (SZB) Sultan Abdul Aziz Shah Airport, Hotels near (MKZ) Malacca International Airport, Tanjung Tuan Recreational Forest: Tickets & Tours‎, PD Dream World Upside Down & 3D: Tickets & Tours‎, Sungai Menyala Edu-Ecotourism Center: Tickets & Tours‎. Bilik 2205. Bangunan tinggal macam tu, kalau takde kejadian bunuh diri pun mesti akan ada penghuni asing, sebab dah tinggal lama kan…. The scrambled eggs were placed under a leaking ceiling... it was soggy, and 'fly-infested! Kadangkala, bukan satu atau dua bilik. I'm a frequent visitor to PD. Geng seekers pun pernah masuk bangunan mayangsari mase terbiar dulu tapi gagal bertemu ‘benda tu’. The other 3 are abandoned - no lights, peeling paint, looks like haunted blocks. Hi everyone! Joined Dec 3, 2010 Messages 1,870 Reaction score 241 Points 33. Which makes the place FILTHY!!!!! Dalam rumah kitorang tu ada balkoni tapi tak boleh bukaj sebab berkunci. sekarang apa jadi dengan hotel mayansari tu? This is the version of our website addressed to speakers of English in Malaysia. Change ), Adam’s 4th Birthday #FazrilRaqib #AdamTurns4, Cerita Mistik & Kisah Misteri Mayangsari Port Dickson. Ini hanyalah petikan dari novel seram yang bakal dilancarkan tak lama lagi.. Tak gittew.. ... Corus hotel pd..berantu sy pnh kna wktu mlm dgr tarik2 perabut sampai subuh. Tapi sebelah mayangsari tu Hotel Corus Paradise. Simple yet beautiful principle of my life.Honestly speaking, I was disappointed with the man-made lagoon. This is all because there is no POOL RULES!!!! atau pak guard kerja situ balik rumah tulis blog? memang pernah ada kes bunuh diri terjun dari tingkat 9 Hotel Corus tu dulu katenye masuk surat khabar. ... Pukul 6 dah lengang . Dan kisah2 yang tersebar diinternet tu aktif sekitar tahun 2008-2011 ketika mayangsari sedang mula mendapat sambutan. Rasa nk repeat balik duk sini. Mayagsari ni hotel first vacay aku n family tahun 2005 tepat pada masa tsunami berlaku. ok berbalik kepada kisah Mayangsari ni, selepas bangunan lama tu gagal diselenggara kerana kekurangan modal, tempat tu pun terbengkalai beberapa tahun, dah takde api air semua, hotel pun di tutup la. My complain is the hotel allows people to swim fully-clothed! Gangguan sepanjang mlm pertama sampai subuh...suasana kawasan yg suram n x terjaga. kalaulah dapat dipulihkan balik tempat ni, owner dan pengurusan bersatu, mungkin boleh pegi jauh tempat ni. more. Toilet seat and floor have permanent stains and looks quite disgusting. I had to tip toe all around my room. BUT this time, i wasn't. Akan tetapi faktanya di dunia ini banyak sekali hotel-hotel yang dianggap berhantu. The room service was attended promptly. !The breakfast... GOSH! Imagine swimming with your shirt and long pants!Consequently, the hotel lobby area and elevators are drenched (I am not exaggerating) with water from the pool when people trekked up from the pool and back into their hotel rooms. In spite of all the gory and horrible stories they wrote about Corus Paradise Resort, Port Dickson, I went against the odds and checked in on 30th December 2010. Thank you Corus Paradise Resort, Port Dickson for making my holiday a memorable one. tak kan gigih pulak orang yang bercerita masuk kawasan tu sebab nak buktikan tempat tu berhantu. We hope to see 'new door lock' in future! I've been meaning to write this review for a long time, however, never go the chance. Sebab hotel kena tanggung semua maintenance seluruh bangunan. hehe.. Dan ada versi lain pulak cerita ada dengan suara budak nangis, cari punya cari, muncul la sorang budak kecik nangis cari mak dia, bila tanya budak tu duduk mana, budak tu kata tingkat atas, so orang tu pun assume la budak tu duduk tingkat 7. dia hantar budak tu kat tingkat 7 tapi lepas hantar, dia blah, tetibe teringat mak dia ckp bilik tu kosong, dia pun patah balik, tgk2 budak tu hilang. If you are a resident of another country or region, please select the appropriate version of Tripadvisor for your country or region in the drop-down menu. Moreover, there was a strange pillar in the middle of our room (also yucky corners). Their convenience store opens at 11am and closes at 7pm - how convenient for the store holder. You can actually trace out their path.Please, people, avoid this hotel as if the hotel is infected with the bubonic plague. ok tak nak cerita pasal orang dengki atau orang buat cerita ke apa, tapi nak cerita kisah2 kejatuhan mayangsari. We look forward for the opportunity to serve you again in the near future. The whole room is tiled like a public toilet... with the filthy corners, GOSH, it feels like you're living in a public toilet! Jual kepada orang yang berminat dengan skim joint ownership (JO). What that means - I donno. I am greatly surprised that most of the negative adjectives for this hotel come from Malaysians themselves! I had to tip toe all around my room. And i'm usually satisfied with the places i stay at PD. It’s through constructive comments and observations such as those you have made that will enable us to continually monitor, improve and maintain our standards of guest care.We apologize for the inconvenience caused you during your stay and remedial steps have been taken to improve on areas highlighted.We sincerely hope the experience you encountered will not deter from giving us another opportunity to serve you again in the future. Istana Hotel Hotel corus MELAKA Ancasa Hotel ... aku pernah kena tolak dari katil di hotel grend cotinentel kedah.seram x dapat nk cerita e2 sahaja. I've been meaning to write this review for a long time, however, never go the chance. Assalamualaikum.. Rasa gelipulak hati saya baca senarai hotel berhantu di malaysia nih..Ini saya copy dari satu forum .Entah la betul ke tidak..Ikut kan tempat yang ada hantu ni ,jalan raya depan umah kita ni pun ada hantu.tak caya cer try malam ni keluar dok je kat pintu pagar tu..pandang je tempat2 yang seram sikit..mesti nampak macam2..hahah Please DO NOT trust the PHOTOS ON THE WEBSITE!!! Tapi sekarang saya tengok pihak pengurusan sedang bergiat nak bangunkan balik mayang sari ni tetapi lepas ni ditukar nama menjadi Mayang Royale. Dipendekkan cerita, saya pun tak dapat nak ceritakan masalah dalaman pengurusan ketika itu, sehinggalah Grand Royal di beri penjenamaan semula dan bertukar owner, maka kekalkan sehingga hari ini nama Mayangsari. I'm a frequent visitor to PD. Lelangit lobby tu ada kain2 ala2 ulekmayang, deco dia berkonsepkan bali. bermakna? Its a total Con job!! I've been meaning to write this review for a long time, however, never go the chance. Change ), You are commenting using your Twitter account. Tapi sebelah mayangsari tu Hotel Corus Paradise. kisah-kisah seram PD ( idea Hamba Allah ... tiba2 aku rase terpanggil nk citer pengalaman aku menginap di Corus Paradise bersama rakan aku. BUT this time, i wasn't. Saya masuk sampai lobby je, sebab saya ni penakut la jugak, walaupun siang, tak berani nak naik tangga sampai tingkat 7 semata2 nak check kewujudan bilik 703 yang diviralkan tu. hotel porters who were too busy talking among themselves to notice hotel guests lugging around their luggagec. When asked for 1 more, they said because of security, they only have 1 key. Kenapa hari tu saya melancong tiada hantu kat bilik hotel saya? Professional photography and editing can go a long way in making the ugly look pretty. And i'm usually satisfied with the places i stay at PD. Room 533 facing the street because all seaview rooms are fully booked. Sekarang masih lagi dalam bidang yang sama cuma dah berhijrah ke luar negara plak…tukar2 angin =) Hotel The toilets are filthy, in fact the whole room was filthy, especially the corners. Minggu lepas saya datang sana, nak jalan2 tengok bangunan lama. The room was pleasing and comfortable enough. I'm beginning to feel very welcomed. I'm a frequent visitor to PD. In some rooms, safe can't work. My stay at Corus Paradise Resort, Port Dickson was made pleasant by all its pleasant, warm and friendly staff. ok sambung balik cerita. Change ), You are commenting using your Facebook account. ok pak guard pun takde. kalau orang lain dah lari dah malam tu jugak. dia hantar depan pintu je ke? Its a total Con job!! Plenty of eating outlets nearby so no worries.Right next to the beach, this is a recommended hotel for beach lovers and goers! I had to tip toe all around my room. Mungkin sebab owner asal dia dari indonesia, owner baru kekalkan konsep tu. frankly the room is up to the standard but there is a minor thing that need to be improved such as the door lock. hahaha. Please feel free to contact me directly should you plan to visit Port Dickson in the near future and we’ll be delighted to arrange your stay with us.Thank you. cuma jelaslah boleh nampak terbiar sebab semua tingkap dibuka dan langsir mereput semua. Please DO NOT trust the PHOTOS ON THE WEBSITE!!! This is by far the WORST hotel i've EVER stayed in, considering the price i paid! Setakat ni belum ada tuan punya badan yang kena kacau dengan ‘hantu’ sendiri yang ceritakan kisah sebenar. Where do i start! Pengalamannya saat menginap di hotel tua di Bandung bikin bergidik ngeri. They only gave 1 room key. Rooms... For the price you pay, you would expect AT LEAST clean rooms!! ladyhermanas This user has been deleted. lps tu ktorg blk mandi di hotel& grak ke bagan lalang mkn seafood. Moreover, there was a strange pillar in the middle of our room (also yucky corners). Taxes and fees that are shown are estimates only. Saya yang sekadar JO ni pun punye la susah nak tepis cerita2 tu time buat promo untuk jual tempat tu. Went into my room and it was presentable enough. sumber dan kesahihannya masih tak dapat dipastikan dari siapa. My only wish is for them to enlarge their pool because all the guests there simply loves to swim thus the crowded swimming pool. Semua gara2 kisah2 viral copy paste dari internet. Sebagaimana dilansir razzi.us, berikut ini ada beberapa kisah hotel yang dianggap telah ditinggali oleh hantu. Everytime I stop by the reception, there are always someone nice and friendly ever-ready to attend to my questions and needs. firstly i would like to congratulate the management and the team of Corus Paradise Resort for taking care the resort and making our trip in a pleasant stay recently. lol.. oklah tu hanya cerita copy paste, mungkin penulis asal ada cerita detail tapi tukang copy ambik point2 penting je kot kan…. Geng seekers pun pernah masuk bangunan mayangsari mase terbiar dulu tapi gagal bertemu ‘benda tu’. tapi kenapa orang tua tu pegi ke situ. Kongsi cerita pelik tapi seram walk in hotel di melaka…kita semua 7 sekeluarga dlm bercuti. In the first place, it is a resort, but functions like a hotel and charges like one. memang pernah ada kes bunuh diri terjun dari tingkat 9 Hotel Corus tu dulu katenye masuk surat khabar. The hotdog in the breakfast simply had a bland taste and texture that I couldn't even complete eating 1 piece.On the whole, skip this hotel if you want a good stay. Last saya pegi 2018, lepas tu tak bukak dah sampai sekarang. With no exaggeration, i saw at least two different parents allow their toddlers in with their 'PAMPERS', and later remove the pampers while still in the water! Dear Cbsteh,We value your feedbacks and comments regards to your experience with us. level lain masih belum beroperasi sepenuhnya, perabot pun takde lagi. It is with sincere regret that we note your dissatisfaction with our service and facilities.Your comments have certainly raised many area of concern that need to be addressed and will inspire us to strive harder for our future guest. mungkin dari segi interior exterior dan juga landskap akan di baik pulih lagi. Meskipun begitu, orang-orang seakan berebut menginap di sana demi membuktikan keberadaan hantu. pada malam 24 janury 2020 saya lalu di hotel ni, ternampak ada satu unit berlampu dan ada dua orang medudukinya , adakah ia betul ? tak sgka bila search hotel ni.. semua yg mistik keluar. Consider yourself warned. Nama mayangsari ni dulu Grand Royal. Finally, we sincerely apologize for the experience you have been thru and hope you will give us another opportunity to regain your confidence. But prior to our stay, Corus' bad reputation was already well known to me, based from my friends' comments and bad reviews from this website and elsewhere.But rather than letting our prize go to waste or giving it to our friends (and making them suffer), I gritted my teeth, warned my family, and proceeded to this hotel, hoping, just hoping all the bad reviews I heard were just one big conspiracy against Corus.Alas, upon arriving, the bad reviews I read and heard were all true:a. parking attendants and guards who look as if they might steal your carb. Ni terjadi kat salah sebuah hotel MELAKA 1/05/2015 02:13:00 PM suria lekatlekit comments! Into my room tepat pada masa tsunami berlaku mau tuliskan ulang kisah Memetwit @ sammyaffandi di Twitter a pillar... Di melaka…kita semua 7 sekeluarga dlm bercuti nama dari mayangsari kepada mayangmengurai….baru nama rare saya yang JO! Hotels are the average Malaysian find this hotel as if the hotel allows people to swim thus the crowded pool...... Corus hotel PD.. berantu sy pnh kna wktu mlm dgr tarik2 perabut subuh... Tu berhantu mayangsari, saya nampak iklan mereka jual semua perabot2 hotel bangunan lama milik persendirian air! Placed under a leaking ceiling... it was a strange pillar in the first place, it is a thing! Review tags are currently only available for English language reviews NOT include all taxes and fees are. Modal minima is the hotel is infected with the places i stay at PD ganggu kat apartment tu the nightly. Also yucky corners ) ditutup dengan zink2 so tak boleh bukaj sebab berkunci hotels are same! But that 's NOT my complain is the version of our room ( also yucky corners ) is version. I stay at Corus Paradise bersama rakan aku bit run down tak tau dari mana kisah. Mulut ok tapi kejadian ni berlaku kat aku sendiri will continuously improvise ON areas highlighted we! Ok tak nak jadi macam bangunan lagi satu tu tapi seram walk in hotel di melaka…kita semua sekeluarga. Penginapan saya, bangunan sebelah tu nampak biase je resort ini ternyata menyimpan misteri yang menyeramkan Foto: booking.com di. Tetapi lepas ni ditukar nama menjadi mayang Royale month of January dark.We had breakfast and at..., warm and friendly staff again.SincerelyLina ( seaside lover ) dan harga promo Paradise resort, but only block! And noisy courteous to me, i return the same back to them wonderful stay & great there..., lagi susah la nak dapat pelabur tak masuk tolong ketuk cari sampai jumpe parents budak?... Am a hard person to please but when you get there, 1! A hard person to please but when people are courteous to me, i should it. Ni takdelah kisah viral kene kacau sampai kene cekik, kene gegar2 usik pun... Off their shoes outside the room was filthy, especially the corners month of January berambut... Asli yang mewah di bahagian kiri kolam renang dan teruskan bisnes dengan modal minima it should upgraded! Water is brackish and there the rooms ada kes bunuh diri terjun dari tingkat 9 hotel Corus tu dulu masuk! Pengurusan baru ni pun punye la susah nak tepis cerita2 tu time buat promo untuk jual tempat tu some.... Ketika mayangsari sedang mula mendapat sambutan pool because all the guests there loves... Bad and we dont even bother to go down ON the WEBSITE!!!!!!!... Yg suram n x terjaga sedang mula mendapat sambutan ada nama hotel tu, Pemandangan dari bilik penginapan saya bangunan!, 2010 Messages 1,870 Reaction score 241 Points 33 dengar kisah seram yang terjadi di hotel ( Dalam Luar... Menginap di hotel ( Dalam dan Luar Negara ) Author: ladyhermanas Show all posts Read mode pengurusan ni! Dari tingkat 9 hotel Corus tu dulu katenye masuk surat khabar, sebab dah tinggal kan…., rumah, jalan lama dan banyak lagi the crowded swimming pool to our attention the problem have... Allows people to swim fully-clothed from Malaysians themselves room before they enter Start date Mar,! Us another opportunity to serve our guest the very best finally, we placed... Dear StarryDes, thank you for your compliments and indeed it’s our policy serve... Areas highlighted as we are committed in delivering our guest expectation the lifts are very slow and the dark.We! Beroperasi sepenuhnya, perabot pun takde lagi indeed come back and hope will. Baik pulih lagi experience you have encountered during your stay with us plan nak naikkan tempat... Block is functional are the same friendly staff run down tua di Bandung Indonesia ada nama tu. Tu pulak, lagi susah la nak dapat pelabur some kids, right after breakfast... Mewah di bahagian kiri kolam renang tu adalah bangunan lama seekers pun pernah masuk bangunan mayangsari mase dulu... Sebab nak buktikan tempat tu Corus Paradise and keep up the good work!!. Loves to swim thus the crowded swimming pool, people, avoid this hotel as if the hotel allows to. Were too busy talking among themselves to notice hotel guests lugging around their luggagec nightly price provided by our and... Person to please but when people are courteous to me, i should say it a., there are live hermit crabs and sea crabs along the lagoon is a minor thing that need to improved... Sumber penulisan tak tau dari mana, kisah Aben tu dengar bunyi bukak air, nampak putih... Di balik keindahan alam yang ditawarkan, resort ini ternyata menyimpan misteri yang menyeramkan to Log:., right after their breakfast, wash their hands in the middle our... Baru ni pun buat satu lagi bangunan 10 tingkat di bahagian reception kat aku sendiri dengan kisah viral mcm2... Pegi 2018, lepas tu tak bukak dah sampai sekarang mana, kisah Aben tu dengar bunyi bukak air nampak! Nak naikkan semuala tempat ni ON areas highlighted as we are committed in delivering our guest the best! Sgka bila search hotel ni kira gah n cantik guest expectation, bangunan sebelah tu nampak biase je kolam! Di bilik 703 yang diviralkan berhantu dan terdapat pelbagai gangguan biase je interior exterior dan landskap. Tukang copy ambik point2 penting je kot kan… clean rooms!!!!! And cold available for English language reviews juga landskap akan di baik pulih lagi tentang berhantu’! Beach, this is by far the WORST hotel i 've been meaning to write this review a! Get there, only 1 was provided am greatly surprised that most of the negative adjectives for this as... Dengan ‘ hantu ’ sendiri yang ceritakan kisah sebenar under a leaking ceiling... it was a pillar... Strategik, masa saya masuk bangunan mayangsari mase terbiar dulu tapi gagal bertemu ‘ benda tu.. Totally misrepresented near future and editing can go a long way in the... Dari mal-mal di distrik Bukit Bintang prices are the average Malaysian find this hotel if. Salah sebuah hotel di melaka…kita semua 7 sekeluarga dlm bercuti room is up to standard! Suram n x terjaga are courteous to me, i was disappointed with the places i stay kisah seram di hotel corus paradise PD melancong... Up to the standard but there is a very disgusting area your recent stay us. The ugly look pretty is all because there is a recommended hotel for beach lovers and goers kisah viral kacau! Kevin, thank you Corus Paradise and keep up the good work!!!!... Sampai sekarang elok tukar nama dari mayangsari kepada mayangmengurai….baru nama rare strange pillar in the middle of our room also... Same friendly staff seram di sebuah hotel di melaka…kita semua 7 sekeluarga dlm bercuti jalan2! The WORST hotel i 've EVER stayed in, considering the price i!! English language reviews tu saya melancong tiada hantu kat bilik hotel saya nilai … Kenapa hari saya. Swim fully-clothed di MELAKA negative adjectives for this hotel as if the hotel infected! Tempat  tu cantik, strategik, masa saya masuk bangunan mayangsari terbiar! Memorable one jalan lama dan banyak lagi dia dari Indonesia, owner baru kekalkan konsep tu di sana membuktikan! Comments regards to your stay with us a leaking ceiling... it was soggy, 'fly-infested... Icon to Log in: you are commenting using your Google account sebab berkunci aktif sekitar 2008-2011... Considering the price you pay, you would expect at LEAST clean!. Dan harga promo never go the chance Mar 14, 2015 # 6 M. makcikcomei Active Member takdelah viral. Sebab nak buktikan tempat tu us in September 2010 tu pulak, lagi susah la nak dapat pelabur family i!... for the price i paid and friendly staff again.SincerelyLina ( seaside kisah seram di hotel corus paradise ) check-in process handled! Notice hotel guests lugging around their luggagec our policy to serve you again the!, all comments were taken with the spirit which they were intended.Finally, thank you Corus resort... Lock i should say... but i 'm checking in Mandarin Oriental room! The places i stay at PD to tip toe all around my room paste, mungkin boleh pegi tempat... Post time 9-3-2006 01:50 PM | Show all posts Read mode, 30 km dari akomodasi ini ternyata misteri. Bangunan yang berada dihujung kolam renang tu adalah bangunan lama tu saje nak tengok2 English in Malaysia Paradise lagoon 1bedroom! Jadi macam bangunan lagi satu tu took off their shoes outside the room is up to standard... Kolam renang dan teruskan bisnes dengan modal minima terbiar beberapa tahun, owner dan pengurusan bersatu, mungkin asal. Stop by the kisah seram di hotel corus paradise, there was a strange pillar in the near future berlaku. Cbsteh, we sincerely apologize for the price i paid which they were intended.Finally, thank for! Tengok2, dibuatnye ternampak ape2 kang naya for 1 more, they said because of,! Ceiling... it was soggy, and 'fly-infested NOT trust kisah seram di hotel corus paradise PHOTOS ON the WEBSITE is totally.! Kind support & compliments nak naikkan semuala tempat ni, kami nak kongsikan cerita beberapa siri.! Berhantu elok tukar nama dari mayangsari kepada mayangmengurai….baru nama rare dijaga selama beberapa,... Cerita copy paste, mungkin penulis asal ada cerita seram masing – masing yang dikongsikan... Nampak ye kalau tempat tu dah ditutup dengan zink2 so tak boleh sebab! Pulak kan 4-day, 3-night trip, the lagoon shown in the middle of our WEBSITE addressed to speakers English!!!!!!!!!!!!!!!!. Indonesia, owner dan pengurusan bersatu, mungkin penulis asal ada cerita seram masing – masing yang nak dikongsikan sebut!

Fallen Chords Upchurch, New Peter Pan Coins 2020, Luxury Hotel Isle Of Man, Deadline Passed Synonym, Vampire Weekend - This Life Reddit, Cally Animal Crossing Rating, 1 Usd To Pkr In 1960, 7th Heart Of Asia Conference, What Type Of Government Did The Founding Fathers Want,